- Viata un fenomen unic
- Omul condamnat de natura
- Cancerul si alimentatia
- Osteopatie si alimentatia
- Diabetul si alimentatia
- Bolile cardioasculare si alimentatia
- Unguent pentru regenerarea pielii dupa arsura
- Inventii tehnologii revolutionare
- Putem preveni boala Alzheimer ?
- Ficat gras, litiaza renala, alergia si remedii pentru vederea oculara
parvuloiu@yahoo.com
Dr. LUCIAN CALAPAREANU
Hernia de disc lombară, boala veche de cand lumea, azi este intalnita intr-un procent de 70-80%, de la persoane tinere pana la persoane in jur de 60 ani. Aceasta reprezinta una dintre afectiunile cu incapacitate de munca ridicata.
Discul intervetrebral reprezinta o desavarsita performanta constructiva, fiind un fibrocartilaj de forma biconvexa, constituit dintr-o portiune periferica frbroasa (inelul fibros) el avand rolul de amortizor al presiunilor exercitate asupra corpului vertebral.
Cele mai frecvente hernii de disc lombare au loc la nivelul L4-L5 si L5-S1, afectand radacinile L5, respectiv S1 datorita bombarii cartilagiului intervertebral in afara articulatiilor.
Tesutul cartilaginos este format din celule, substanta fundamentala si fibre conjunctive. Este un tesut mecanic, care se dezvolta in zonele de presiune si frecare pentru a asigura rezistenta. Celulele au o forma ovala sau globuloasa. Celulele cartilaginoase tinere se numesc condroblasti, iar celulele adulte condrocite.
Substanta fundamentala este impregnata cu condrina. Condrina confera rezistenta tesutului cartilaginos. Substanta fundamentala este produsa de celulele conjunctive. Fibrele conjunctive care intra in alcatuirea cartilagiului sunt:
- Fibrele de colagen cu o rata de inlocuire la 60 zile.
- Fibrele elastice.
Osteopatia priveste organismul uman ca pe un sistem intreg sau holistic unde totul este interdependent, urmarind in principal cauza si eliminarea acesteia cu eficienta maxima, pe baza conceptului osteopatic "structura determina functia, iar functia influenteaza structura".
Tratamentul doctorului Lucian Calapareanu are ca obiectiv rearmonizarea tesuturilor mobilitatii, precum si fluctuatia tuturor lichidelor in organism.
Gimnastica Posturala Mézières reintroduce cartilagiul in zona de presiune si frecare intervertebrala pentru a se corecta toate problematicile de statica si consecventele acesteia:
- Curburile coloanei cu reechilibrarea musculaturii.
- Ortopedie (postoperatorie).
- Reumatologie si traumatologie.
In ceea ce priveste Gimnastica Medicala Mézières aceasta este o completare a osteopatiei, dar cu eficienta maxima in tratarea patologiei coloanei vertebrale (hiperlordoze, cifoze, scolioze, hernie discala, lombagii, sciatalgii), dar si asupra biomecanicii corpului uman (in ceea ce priveste axele acestuia).
Marile deficiente ale civilizatiei moderne, si anume obisnuinta alimentatiei nenaturiste si dezechilibrate au implicatii negative si determina declansarea bolilor specifice. Cu un regim alimentar naturist rezultatele sunt spectaculoase in toate tipurile de boli, chiar si in cele socotite incurabile cum ar putea fi hernia de disc, procedurile constituind un stralucit exemplu de imbinare a mai multor principii naturiste in cadrul unui tratament medical naturist.
Tratamentul naturist cu suplimente conceput de inventatorul Parvuloiu Constantin o data cu dezintoxicarea organismului urmareste normalizarea mecanismelor genetice care conduc la o rata normala de inlocuire a colagenului vechi cu colagen nou si a fibrelor elastice. In acest sens cartilagiu reintrodus va fi pastrat in zona de presiune si frecare intervertebrala.
Bolnavi trebuie sa continue sa faca exercitii si acasa timp de 3 luni. Intervine problema de a stabili exact ce tip de exercitiu este cel mai bun pentru fiecare pacient in parte. Ca urmare a acestui fapt, regimul alimentar cu suplimente are anexat exercitii ce trebuie adaptate astfel incat oricine apreciaza miscarea si doreste sa isi imbunatateasca conditia fizica, sa le poate executa cu usurinta.
Programele sunt alcatuite din exercitii bine gandite, eficiente, de la usor la greu, de la simplu la complex si adaptate la capacitatiile functioneale ale fiecarei persoane, pe un fond de muzica stimulativa.
In corectarea acestei deficiente se folosesc exercitii cu ajutorul carora se obtine tonifierea musculatorii spatelui si gatului, pentru redresarea coloanei vertebrale pe masura ce mecanismele genetice conduc la o rata normala de inlocuire a colagenului vechi cu colagen nou si a fibrelor elastice in zona de presiune si frecare intervertebrala.
Natura nu spune niciodata ...."este prea tarziu" , este posibila vindecarea acestei boli tocmai pentru ca este un tesut mecanic care se dezvolta in zonele de presiune si frecare intervertebrala si pentru ca mama natura ne-a pus la dispozitie o laga gama de compusi naturali cu efecte dovedite de regenerarea cartilagiilor.
Numele bolii provine din latina si inseamna "os poros". Tesutul osos este un tesut viu, in care are loc permanent depunere de os cat si pierdere de os. Osteoporoza este supranumita si hotul tacut pentru ca poate slabi oasele timp de ani de zile fara sa fie detectata. Majoritatea oamenilor nu-si dau seama ca ceva nu este in regula cu oasele lor decat cand ceva se rupe. Osteoporoza asi anunta prezenta, in cele din urma, prin scaderea in inaltime datorita incovoierii spatelui si prin fracturi osoase.
Medicina alopata considera ca, pentru prevenirea si stoparea osteoporozei, este necesar ca prin alimentatie sa primim un aport adecvat de calciu, ceea ce nu este suficient si adevarat. Osteoporoza si artroza sunt boli oarecum programate genetic la om si au legatura cu alimentatia, motiv pentru care ele pot afecta si femeile mai tinere. Procesul de formare al osului se numeste osteogeneza. Formarea scheletului osos, caracteristic adultului, din scheletul cartilaginos presupune un lung proces. Cartilajul are proprietatea de a se metaplazia, transformandu-se in tesut osos, prin apasare. Osteogeneza este un proces general al organismului controlat de sistemul nervos si endocrin. Rezistenta osului este data de scheletul lamelelor formate din oseina si fibre de colagen, paralele intre ele. Fibrele de colagen din lamelele vecine au directii oblice, spiralate sau circulare. Aceasta structura asigura o deosebita rezistenta a osului.
In consecinta, osteoporoza are legatura cu rezistenta data de scheletul lamelelor formate din oseina si fibra de colagen fara de care nu se poate fixa calciu.
Reconsiderari ale mecanismului patogenic incadreaza osteoporoza in bolile produse prin dereglarea metabolismului la nivel glandular paratiroidian si tiroida, la care se adauga sindromul premenstrual. Cand femeile sufera de sindromul premenstrual progesteronul scade drastic in saptamana dinaintea menstruatiei.
Estrogenii sunt alaturi de progesteron, hormonii specifici feminizanti, secretati in principal de ovar. Ei sunt hormonii care prelucreaza organismul dandu-i specificitatea feminina: topografia paniculului adipos, particularitatile scheletice, dezvoltarea sanilor, menstra.
Progesteronul actioneaza in sensul neutralizarii efectelor negative pe care le poate avea un nivel ridicat de estrogeni. În timpul etapei ciclului menstrual, cand progesteronul scade cel mai rapid, nivelul de estrogeni ne-neutralizat poate duce la simptome cum ar fi: hiperglicemie, retentie de apa si sare, cantitati crescute de substante grase.
De asemenea, hiperfunctia ovariana, in functie de evolutie, va duce la o menstra bogata cantitativ si la nivelul sanilor se va materializa prin hiperplazia mamara. Proliferarea indusa de hiperplazia mamara intr-un regim alimentar bogat in proteine si sarac in fructe si legume crude, conduce in mod implicit la cancer de san.
Osteoporoza ascunsa deseori sub faldurile reumatismului articular, a celui degenerativ sau a partilor moi ale articulatiilor sau de manifestare polimorfa a altor boli generale, aceasta isi evidentiaza prezenta prin durerea osoasa. Joc si echilibru continuu al metabolismului fosfocalcic prin reglare paratiroidiana si tiroidiana, osul - organ static resimte si apoi transfera clinic simptomatologia mai mult sau mai putin manifestata prin suferinta osoasa localizata sau generalizata.
Substanta fundamentala a osului se compune din:
- componenta organica 34% formata din oseina esentiala in fixare microcristalelor de fosfat tricalcic;
- componenta minerala 66% formata din microcristale de fosfat tricalcic.
Rezistenta osului este data de scheletul lamelelor care sunt formate din oseina si fibrele de colagen unde se fixseaza microcristalele de fosfat tricalcic.
Pentru formarea unei structuri osoase puternice in perioada de tratare naturista a osteoporozei, regimul alimentar, miscarea si suplimentele sunt esentiale in lupta cu osteoporoza.
Osteoporoza si artroza au aceeasi legatura de cauzalitate care ne arata ca, calciul nu este suficient daca nu avem in vedere si fibrele de colagen.
Artroza afecteaza, de obicei, articulatiile soldului, genunchiului si cele ale degetelor de la picioare. Acest tip de boala distruge cartilagiile si tesutul din jurul si din interiorul articulatiei.
Vindecarea este la indemana oricui, cu un regim alimentar si suplimente, la orice varsta. Specificul acestui regim normalizeaza copierea genetica, adica rata de inlocuire a colagenului vechi cu colagen nou cat si componenta minerala.
Tratament naturist pentru persoane cu venituri mici si avans 50% din cat se negociaza convenabil ambelor parti. Merita sa traiasca si sa se bucure de viata acela care in fiecare clipa stie sa lupte pentru ea. Autovindecarea prin dieta o ofer gratuit si daca doreste scris, atunci plateste !