- Viata un fenomen unic
- Omul condamnat de natura
- Cancerul si alimentatia
- Osteopatie si alimentatia
- Diabetul si alimentatia
- Bolile cardioasculare si alimentatia
- Unguent pentru regenerarea pielii dupa arsura
- Inventii tehnologii revolutionare
- Putem preveni boala Alzheimer ?
- Ficat gras, litiaza renala, alergia si remedii pentru vederea oculara
parvuloiu@yahoo.com
Sunt autorul mai multor descoperiri medicale ce fac obiectul cartii "Biologie Celulara si Moleculara fara pompa ionica Na+-K+ ". Aceasta carte a fost dinstinsa cu Medalia de Aur si Diploma la Expozitia Europeana a Creativitatii si inovarii din Romania, Iasi, 12-14 mai 2011.
Prin modul conceptiei al teoriilor fara pompa ionica Na+-K+ , cartea aduce clarificari importante cu privire la:
- Reglarea Programata a Organogenezei;
- Excitabilitate la celula nervoasa;
- Celula neoplazica;
- Functia membranelor celulare;
- Functia de transport a membranelor celulare;
- Si altele.
Descoperirile prezentate in aceasta carte sunt expuse cursiv si suficient de clar complet si corect, din punct de vedere stiintific. Dupa eliminarea conceptului de pompa ionica Na+-K+ principala sursa de erori, cercetarea veche s-a potrivit ca o manusa pe noile idei.
De ce Biologie Celulara si Moleculara fara pompa ionica Na+-K+ ?
Celula nu este izolata de mediul in care se afla. Intre cele doua medii, intra - si extracelular, se desfasoara permanent schimburi de materie si energie. Aceste schimburi se fac in mod controlat si specific, avand in vedere ca in spatiul intracelular mitocondriile se comporta ca un osmometru iar modificarile de volum influientand si functionalitatea acestora. Rolul fundamental in reglarea permanenta a volumului si tonicitatii plasmatice in spatiul extracelular revine ionului de Na+ care reprezinta 90-95% din totalul substantelor osmotice active prezente in lichid. Na+ plasmatic prezinta valori individuale intre 133 – 147 mmol/L. Diferenta de concentratie de 4,2 mmol/L la K+ si 137 mmol/L la Na+ explică cel mai bine interventia acestora in mecanismul acido-bazic pentru mentinerea unui pH optim necesar cresterii si diviziunii celulare. Conditia necesara cresterii si diviziunii celulare, depinde de mentinerea unui pH la valori restranse. Schimburile mici ale pH-ului din citosol are efecte profunde asupra metabolismului celular de care depind principalele mecanisme de activare si represie a genelor.
Conceptul privind pompa ionica Na+-K+ din asa zisul transport activ este o grava eroare fata de fenomenele metabolice deoarece se sustine ca expulzarea Na+-ului din celula se face contra gradientului de concentratie. De asemenea, aceasta teorie sustine ca transportul activ pentru a se realiza obligatoriu inpotriva unor gradienti de concentratie, acesta este dependent de metabolismul energetic si oxidativ, necesitand un consum de oxigen si energie (eliberata prin degradarea ATP-ului). Acest concept de pompa ionica Na+-K+, pentru a complica si mai mult lucrurile, genereaza potential de membrana (atentie cei doi ioni sunt pozitivi) si asigura legatura cu modul de functionarea a membranelor in vederea deschiderii canalelor pentru Na+ . Astfel ca excitabilitatea celulara este considerata proprietatea primordiala a membranelor.
Structura membranelor celulare in general a fost o problema viu dezbatuta pana la prezentul studiu, fara insa a fi rezolvata permeabilitatea selectiva a canalelor cat si natura transportului de energie cu materie sau fara materie pe suprafata acestora. Conceptul de pompa ionica Na+-K+ a avut consecinte grave privind starea de excitabilitate la celula nervoasa, deoarece se stie ca impulsurile proprii nu se transmit fibrelor invecinate din acelasi trunchi nervos cum este maduva spinarii.
Caracterul flexibil si lax al membranei neuronale este asigurat de proteine prin structura de organizare secundara, tertiara si apa legata care sunt raspunzatoare de transportul energiei fara materie asigurand starea de excitabilitate. In fapt, mediul elastic prin caracterul flexibil si lax face posibila transmiterea impulsului nervos prin transport de energie fara materie. Proteinele din membrana neuronala prin structura de organizare secundara, tertiara si apa legata, transforma energia cinetica in energie potentiala determinata de unul din cele trei moduri fundamentale de vibratie a moleculelor. Aceste vibratii servesc la deschiderea canalelor pentru Na+ la nivelul strangulatiilor Ranvier.
Excitabilitatea, desi este comuna tuturor celulelor, s-a diferentiat cu precadere la neuron printr-un organism specific – neurofibrilele. Semnificatia functionala a neurofibrilelor este foarte importanta in toata lungimea axonului pentru permeabilizarea membranelor neuronale la Na+ de care depinde consumul de oxigen. Rezulta ca regiunea nodala la nivelul strangulatiilor Ranvier are o importanta cruciala prin mecanismul acido-bazic. In cadrul mecanismului acido-bazic acizii organici si anorganici vor reactiona cu apa si disocierea se va opri la 50% constituienti sub forma ionizata si 50% sub forma neionizata corespunzatoare pH-ului 7. Constantele biologice ale mediului intern celular cu functionarea sintezei proteice sunt mentinute la valori optime prin procese fizico chimice dependente de anumite valori ale pH-ului frecvent sub 7, in stare bazala cu ajutorul K+ si cu ajutorul Na+ de care depinde si metabolismul energetic si oxidativ ce necesita un consum de oxigen si energie eliberata prin degradarea ATP-ului. Transportul transmembranal controlat se caracterizeaza prin aceea ca genereaza gradiente de concentratie ce permit controlul metabolismului celular, prin mecanismul acido-bazic. Bazele, cum ar fi HCO3¯; , rezultate din disocierea acizilor (H2CO3) pot fi eliminate din celula numai prin transformarea in saruri, pentru a nu fi blocat metabolismul celular, adica NaHCO3 .
Pentru a descifra mecanismul de permeabilitate selectiva a canalelor in stratul lipidic la gruparile hidrofile catre straturile proteice, eu am observat ca in structura chimica a lecitinelor oxigenul este legat cu o singura valenta de acidul fosforic si deci are o stare ionizata. Am presupus ca liniile de camp ale acestuia se cupleaza cu liniile de camp de la sarcina reziduala pozitiva, a Hidrogenului care este din gruparea terminala NH2 a proteinelor aflate în membrana.
Putem estima ca transportul selectiv transmembranar este asigurat de lecitina la partea hidrofila la oxigenul legat printr-o singura valenta la acidul fosforic, potential negativ si potentialul pozitiv al gruparii NH2 de la partea terminala a proteinelor iar campul rezultat constituie bariera de potential electric.
Iata de ce pentru activitatea celulara este nevoie ca ansamblul transformarilor pe care le sufera substantele absorbite pana la stadiul de constituienti celulari sau produsi de degradare cu efect energetic ce constituie metabolismul celular sa fie controlate printr-un mecanism cheie acesta fiind mecanismul acido-bazic.
Se poate observa in figura 5.2. ca s-a renuntat la proteinele si apa legata. De asemeni nu este cunoscuta structura simetrica a campului electric care sta la baza transportului selectiv.
In aceste circumstante, indreptarea tratatelor de medicina devine imperios necesara, pentru a fi eliminata principala sursa de erori, asa zisa pompa ionica Na+-K+ .
Raspunsul este mai mult decat satisfacator la intrebarea:
- Cine face alegerea genelor care se exprima pentru a realiza fenotipul observat?
- Cum se realizeaza diferentierea si care sunt procesele intime prin care se actioneaza?
Criteriile de aplicabilitate a descoperirilor mele rezulta din insasi modul de prezentare a teoriilor fara pompa ionica Na+-K+ pe capitole.
Pe plan international se fac cercetari intense cu privire la procesele de regenerare a pielii dupa arsura sau de organe deteriorate sau amputate in accidente.
Institutul pentru Medicina Regenerativa McGowan are ca obiect de activitate cercetarea proceselor regenerative.
Cazul Lee Spievak este elocvent in acest sens, iar Directorul Institutului, precaut, crede ca tehnologia este potential revolutionara.
Lee Spievak, 69 ani, a pierdut 1,5 cm din pulpa degetului dupa ce a fost prins de elicea unui avion aeromodel. Domnul Spievak a fost in imposibilitatea de a gasi virful degetului. Fratele lui care lucreaza in domeniul medicinei regenerative a trimis un praf, pe care domnul Spievak il numeste "praf magic". Timp de zece zile el a pus un pic de praf pe degetul taiat, care a stimulat procesul de regenerare.
Inventatorul pulberii a obtinut acest praf prin decopertarea de celule din mucoasa vezicii urinare de porc.
Factorii genetici implicati in procesele de regenerare sunt continuti in Schema Generala a Programelor Genetice.
Din cate putem observa, descoperirile mele sunt potential revolutionare pentru Stiinta Medicala si Medicina Regenerativa.
Utilizarea si exploatarea operei mele potrivit art. 13 din Legea 8/1996 de catre Academiile de Stiinta Medicala, Asociatii Medicale, Universitati de Medicina si Farmacie cat si persoane fizice ce practica profesia de medic, in baza unui contract din care sa rezulte cesionare, licentiere, vanzare a inventiei sau parti din inventie.
Pentru persoane fizice care practica profesia de medic si care doresc preluarea inventiilor mele din care sa rezulte opere derivate, pretul de vanzare este negociabil si dupa ce se obtine un profit.
Pentru persoanele care vor sa traduca opera mea spre revanzare in tara lor cu respectarea integritatii operei, potrivit Legii 8/1996, am dreptul la 5% din pretul de vanzare.
De asemenea, consimt si autorizez la un pret negociabil nu mai mare de 5% :
- difuzarea operei;
- exportul in vederea comercializarii operei pe teritoriul oricarui stat a copiilor operei mele;
- transmiterea operei mele catre public prin fir, prin cablu, prin fibra optica sau orice alt procedeu, precum si dreptul de a fi informat cu privire la locul unde se afla opera mea.
Acord de promovare convenit intre prof. Glavan Paula si Parvuloiu Constantin in calitate de asociat unic.
Apreciere generala asupra cercetarii stiintifice.
Cercetarea stiintifica cu privire la plantele medicinale si a remediilor naturiste prezinta un potential stiintific preconizat mare, cercetarea stiintifica cu privire la plantele cercetate se refera la:
- tehnologia de cultura a unor plante medicinale
- realizari in fitoterapie
- retete pe baza de lemn dulce
- retete tincturi-diferite
- frumusete-remedii naturiste
- hreanul, iarba mare, magheranu, mesteacanul si nucul-retete
- arborele templier-retete
Tincturi si alte produse naturiste obtinute din plante la indemana oricui, inspirate din intelepciunea populara romaneasca- indicatii de folosire, mod de administrare, preparare si intrebuintare.
Cercetarea este utila pentru lucrari de diploma, lucrari de doctorat, referate pentru simpozioane si congrese nationale si internationale.
Fundatia Keshe cu sediul in localitatea Ninovo din Belgia, a dezvoltat mai multe sisteme de tehnologie a transportului, purificarii mediului sau de alimentare cu energie, care in prezent ar putea transforma radical viata pe intreaga noastra planeta intr-un timp foarte scurt.
Aceasta fundatie a prezentat intregii lumi si tuturor guvernelor, fara discriminare, patentele descoperirilor sale in cea ce priveste tehnologia spatiala bazata pe sisteme antigravitationale si magnetice (Magrav) avand al baza energia libera din punctul 0.
Fundatia Keshe a invitat direct si fara echivoc liderii natiunilor de pe Pamant sa desemneze persoane calificate la intalnirile organizate in Belgia. De asemenea ea a transmis simultan tuturor oamenilor de stiinta interesati documentatia si cunostintele necesare pentru productia in serie a acelor aparate.
Tehnologia Magrav se anunta astfel un prim pas catre lumea de maine.
Toate acestea pot fi vazute si verificate pe siteul fundatie la: www.keshefoundation.org