- Viata un fenomen unic
- Omul condamnat de natura
- Cancerul si alimentatia
- Osteopatie si alimentatia
- Diabetul si alimentatia
- Bolile cardioasculare si alimentatia
- Unguent pentru regenerarea pielii dupa arsura
- Inventii tehnologii revolutionare
- Putem preveni boala Alzheimer ?
- Ficat gras, litiaza renala, alergia si remedii pentru vederea oculara
parvuloiu@yahoo.com
Cine stie sa citeasca si nu citeste nu are ce vorbii.
Problemele de sanatate ale omenirii sunt si devin in fiecare zi tot mai coplesitoare. Extinderea galopanta a asa-ziselor boli cronice degenerative (boli cardio-vasculare, cancer, obezitate, diabet, boli autoimune, boli neuro-psihice, boli ale aparatului locomotor etc.) ingrijoreaza pe toata lumea.
Fara indoiala, ca in patogeneza acestor boli, nutritia are un cuvant greu de spus daca avem in vedere ca genetic, specia noastra este oarecum predispusa la asemenea boli. Desi medicina alopata spune ca in 90-95% din cazuri nu se cunoaste cauza, totusi cauza o putem cunoaste daca avem in vedere ca ateroscleroza se produce doar la trei specii: om, maimuta si cobai iar la celelalte specii nu exista pe de o parte, iar pe de alta parte alimentatia nenaturista si dezechilibrata constituie cauza majora a acestei boli.
In fiecare clipa celule din organismul nostru mor si altele noi se nasc. Suntem intr-o permanenta primenire, ceea ce e vechi si uzat, fiind inlocuit cu tesuturi tinere. Tratam cauza bolilor in care sunt implicati mai multi factori, precum dieta, activitatea fizica si intelectuala sau depresia care este o stare interioara de tristete. Oameni care sufera de depresie se autoizoleaza cand isi pierd interesul fata de tot. Stimulam regenerarea fiecarui organ si tratand cauza bolii, numai in acest fel tratamentul nostru poate sa conduca la vindecarea bolii si este o certitudine.
Nenegand priceperea medicilor, sistemul medical actual este confuz si adesea neconvingator pana la intrarea in circuitul mondial de valori a descoperirilor mele ce fac obiectul cartii BIOLOGIE CELULARA SI MOLECULARA fara pompa ionica Na+ - K+, carte distinsa cu Medalia de aur si diploma la Expozitia Europeana a Creativitatii si Inovarii din Romania, Iasi, 12-14 mai 2011.
Natura a facut din om, in general, o masina perfecta, ea s-a ingrijit de toate de la inceput, creand organismul cu un echilibru ideal. Dor voi oamenii, din ignoranta, din teama sau lacomie, ati stricat ingrozitor aceasta masina, ati dereglat acest echilibru. Dupa ce ati trecut de 60 de ani, o dieta sanatoasa este obligatorie astfel nu veti mai avea foarte multi ani in fata, nu are rost sa va mai fiti preocupati sa economisiti.
Si stiti de ce ?
Pentru ca nu vreti sa lasati Natura sa-si faca datoria. Natura nu spune niciodata "este prea tarziu" ea are leacuri pentru orice stadiu al bolii si permanent ne intinde o mana de ajutor, propunandu-ne diferite solutii, doar medicii spun "este prea tarziu".
Inteleptii antici spuneau: "Daca te-ai inbolnavit, schimba-ti modul de viata; daca nu ajuta, schimba-ti alimentatia; daca nici asta nu ajuta, incepe sa te tratezi."
Omul echilibrat, imbatraneste frumos daca reuseste sa consume mai multe alimente in forma naturala si daca poate sa gaseasca solutii salvatoare de substitutie a acelor activitati la care a fost nevoit sa renunte (sa va ganditi din timp, ce veti face dupa ce veti iesi la pensie).
Eliminati din viata voastra, factorii cu efect negativ in procesul logevitatii:
- stresul prelungit, care de regula va blocheaza sistemul imunitar;
- excesul sau lipsa activitatii fizice;
- conditii de mediu in care se asociaza extremele cald-frig, seceta-umiditate, abuz alimentar-lipsa alimentelor, viata trepidanta in familiile unde se incalca regulile de bun simt, activitati in spatii inchise (nu in aer liber) si cu un ritm de munca impus, rafinamente culinare, obsesia neimplinirii din punct de vedere material.
Oamenii de stiinta au analizat mii de oameni, iar ceea ce au descoperit este pe cat de surprinzator pe atat de plin de inspiratie.
Acceptati ceea ce aveti
Cercetarea arata ca oamenii fericiti au niveluri corecte de asteptari si aspiratii, vor ccea ce pot sa obtina. Acest lucru se datoreaza faptului ca ei se straduiesc sa indeplineasca obiective realiste si sunt multumiti cu ceea ce au. Multe probleme ar dispare din viata noastra daca am vorbi uni cu alti, nu despre alti.
Cand cineva nu traieste asa cum gandeste, ajunge sa gandeasca asa cum traieste .
Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge si oameni fericitii nu simt nevoia de a fii superiori altora.
Bucurati-va de ceea ce faceti
Daca nu stiti ce sa cereti de la viata, viata nu stie ce sa va dea. - Fii atent la gandurile tale, pentru ca ele vor fi cuvinte! - Fii atent la cuvintele tale, pentru ca ele vor fi fapte! - Fii atent la faptele tale, pentru ca ele vor fi obiceiuri! - Fii atent la obiceiurile tale, pentru ca ele vor fi caracterul tau! - Acesta va fi destinul tau!
Oamenii fericiti nu isi bat capul cu problemele altora, nu gandesc negativ, nu au nevoie de confirmarea altora. De semenea oamenii fericiti nu cauta razbunarea, nu au resentimente si nu tin neaparat sa aiba dreptate. Ei sunt fericiti pentru ca nu traiesc in trecut si nu evita problemele pe care le au, isi cauta fericirea in adancul lor si nu in exterior.
Oamenii fericiti fac ceea ce le place si le place ceea ce fac. Cei care stiu sa pretuiasca fericirea, intai au cunoscut suferinta. Multi dintre noi petrecem cei mai frumosi ani din viata noastra incercand sa facem bani, iar in timpul acestui proces ne sacrificam sanatatea si familia.
Traiti pentru prezent
Oamenii care traiesc pentru prezent au si moduri pozitive de a gandi. Daca nu puteti fi fericit astazi, ce va face sa credeti ca maine va fi diferit?
Nu trebuie sa va fie teama sa faceti un pas inapoi si sa va reanalizati obiectivele. Imaginati-va viata ca pe o poveste pe care o puteti modifica si corecta pe masura ce mergeti mai departe. Acest mod de abordare flexibila necesita gandire pozitiva si o minte deschisa. Nu fiti sclavul copiilor vostri. Tineti legatura cu ei, iubitii, ajutatii cand au nevoie, dar in acelasi timp, bucurati-va cat mai puteti de banii pe care i-ati strans. Incercati sa pretuiti oamenii care sunt importanti in viata dumneavoastra.
Fiti tot timpul ocupat
Puterea minti este cea care poate transforma un om sarac intr-un om bogat, un om trist in unul fericit si unul bolnav in unul sanatos.
Potrivit cercetatorilor, oamenii activi, ocupati si sociabili, sunt cei mai sanatosi din societate. Trebuie sa va dezvoltati o personalitate sociabila si sa fiti un mare iubitor al iesirilor din casa. Lasati grijile nejustificate deoparte. Oamenii trebuie sa fie spontani, naturali si reali. Acestia spun ceea ce cred si ceea ce simt, si nu sunt ingrijorati in legatura cu ceea ce cred altii despre ei.
Trebuie sa trecem de la o perspectiva negativa, cea cu jumatatea de pahar gol, la perspectiva cu jumatatea plina a paharului.
Daca vrem sa ramanem sanatosi si fericiti, e suficient sa pastram in minte cateva lucruri: sa mancam sanatos fara sa ne înbuibam, sa facem miscare, sa ne odihnim corect, sa fim optimisti si plini de speranta. Sa fim perseverenti cu pasiunile noastre, sa ne antrenam intelectual si sa ne ferim de rutina. Sa facem constant schimbari in viata noastra. Trebuie sa pastram in permanenta un echilibru intre energia consumata prin efort si energia obtinuta prin odihna si activitatiile care ne fortifica. Gandurile rele ne iau din viata, bucuriile ne dau viata. Sa cautam bucuria, avem nevoie de ea ca de painea calda, chiar daca uneori este pura imaginatie.
Alimentatia zilnica bogata in hidrati de carbon si saraca in proteine, asigura o functionare normala a corpului, dandu-i posibilitatea sa produca si sa acumuleze rezerve pe care sa le consume la nevoie.
La femei, cel mai frecvent este cancerul de san, urmat de cancerul de col uterin si cel de uter, si iata de ce:
Estrogenii sunt alaturi de progesteron, hormonii specifici feminizanti, secretati in principal de ovar. Ei sunt hormonii care prelucreaza organismul dandu-i specificitatea feminina: topografia paniculului adipos, particularitatile scheletice, dezvoltarea sanilor, menstra.
Menstra normala presupune eliminarea unui endometru care a atins un anumit nivel de prelucrare estro-progesteronica. Prelucrarea are loc intr-un rastimp de 28 de zile. Este durata unui "ciclu" care incepe din prima zi a unei menstre si se termina in prima zi a menstrei viitoare. Paralel cu cresterea estrogenilor si ca o consecinta a lor, prolifereaza mucoasa uterina, glandele si vascularizatia unde este posibil sa apara celule canceroase. Progesteronul se secreta numai in a doua parte a ciclului, dupa ovulatie. Creste vertiginos, atinge valoarea maxima catre a doua zi, apoi scade de asemenea vertiginos anulandu-se ca si estrogenii, catre a 28-a zi. Prabusirea premenstruala a progesteronului are un efect similar cu prabusirea estrogenilor, ruperea si eliminarea hemoragica a mucoasei, menstruatia. Eliminarea intregii mucoase uterine, pana la stratul bazal dureaza 3-4 zile, unde pot exista si celule canceroase, aceasta este menstruatia.
Progesteronul nu opereaza decat pe un endometru prelucrat in prealabil de estrogeni, iar menstra reprezinta, impotriva eventualelor celule canceroase, un veritabil chiuretaj regenerator al mucoasei uterine.
Riscul de cancer de col uterin si cel de san creste, dupa ce s-a instalat menopauza, din doua cauze: alimentatia si lipsa progesteronului. Menopauza propriu zisa este etapa de iesire totala a ovarului din functie, de amenoree definitiva si dominata clinic de valuri de caldura.
Patogenia tulburarilor marcata de insuficienta estrono-progesteronica si reducerea cancerului poate fi contracarata de o alimentatie bogata in hidrati de carbon (legume si fructe) si saraca in proteine. De asemenea, viata sexuala dupa menopauza ajuta mult la prevenirea cancerului de col uterin datorita progesteronului obtinut de la barbat.
Cu cat omul respecta mai mult Natura si legile ei, cu atat traieste mai mult si este de folos familiei si societatii.
Asa se explica de ce stramosii si chiar parintii nostrii, ating varste onorabile, pentru ca ei in tinerete, deci in perioada de crestere, de formare, nu au consumat carne in exces, produsele nu erau imbibate cu atatea chimicale, iar produsele sintetice erau destul de rare.
Merita sa traiasca si sa se bucure de viata numai acela care in fiecare clipa stie sa lupte pentru ea.
Problemele ridicate de pastrarea sanatatii sau de recastigarea acesteia, in conditiile vietii moderne, devin din ce in ce mai acute si mai greu de rezolvat. Marile deficiente ale civilizatiei moderne si anume obisnuinta alimentatiei nenaturiste si dezechilibrate determina declansarea unor boli specifice de nutritie.
Rezultatele sunt spectaculoase in toate tipurile de boli, chiar si in cele socotit incurabile cu ajutorul unui regim alimentar bine stabilit plus suplimente alimentare. Maimuta traieste in padure, mananca numai crud si ecologic si face arteroscleroza, de ce? Este sigur un fapt ca toate bolile vin de la o alimentatie necorespunzatoare. Din 1984 practic un stil de alimemtatie dupa ideile ing. Valeriu Popa de asa maniera incat alimentele sa imi fie leacuri iar leacurile sa imi fie alimente, dar natura nu a facut lucrurile perfecte si totusi unele suplimente alimentare sunt necesare pentru a preveni sau a vindeca o boala.
In Schema Generala a Programelor Genetice din cartea BIOLOGIE CELULARA SI MOLECULARA fara pompa ionica Na+ - K+ se regasesc factori implicati in citogeneza, histogeneza si organogeneza. Transcriptia (copiere) selectiva a genelor este o certitudine. Aceasta permite formularea unor ipoteze pentru rezolvarea celei mai mari enigme - diferentierea celulara.
Daca copierea selectiva a genelor este o certitudine, procesarea termica a alimentelor este cauza multor boli la batranete pentru ca induce erori in copierea selectiva a genelor.
Cercetarile experimentale noi confirma ca tesuturi ale corpului la care nu ne-am gandit se pot regenera prin nutritie cum ar fi: regenerarea nervilor, celulele cardiace, celulele Beta, in diabetul insulinodependent. Cat despre boala degenerativa a coloanei vertebrale, a articulatiilor, exista un larg spectru de substante si alimente potential regenerative.
In fiecare clipa, celule din organismul nostru mor si altele noi se nasc. Suntem intr-o permanenta primenire, cea ce e vechi si uzat fiind inlocuit cu tesuturi tinere. Celule diferite, au durata de viata diferita, ca atare organele se innoiesc in ritmuri diferite.
Intr-un an, intr-un organism adult, masa de celule moarte este egala cu masa individului. O data la 7 ani, organismul este regenerat aproape in intregime. Fiecare organ, are ritmul lui de imbatranire si de regenerare.
De exemplu, ficatul, foarte bine vascularizat, are o putere de regenerare uimitoare, se reface complet in circa 5 luni si chiar mai repede. In cazul in care se indeparteaza prin operatie 70% din ficatul unei persoane, acesta v-a creste la loc, aproape in intregime , in numai 2 luni. Puterea de regenerare si supravietuire a celulelor depinde insa de o alimentatie sanatoasa. Cu o alimentatie sanatoasa, putem sa stimulam regenerarea fiecarui organ si astfel sa amanam cat mai mult batranetea sau chiar sa intinerim.
Daca organismul nostru are uimitoarea capacitate de a se regenera asta inseamna ca regenerarea este posibila doar prin nutritie si cateva suplimente, doar daca vasele de sange nu sunt sclerozate. Pentru mai multe detalii revedeti articolul: Boli cardiovasculare
Viata in actiune si viata in timp inseamna in primul rand desfasurarea proceselor viteii in oricare organism viu prin prefaceri moleculare si celulare.
Avand un anumit program care in esenta se bazeaza pe programul genetic, viata este cu totul diferita de alte forme naturale.
Astazi totusi, medicina bazata pe medicatie foloseste substante chimice care nu au potential regenerativ. Pe timpul boli, procesele regenerative sunt depasite de cele degenerative. Tot ce se distruge prin tratare termica induce mutatii in mecanismul de activare si represie a genelor si asa se explica de ce nu mai copiem enzimele in cantitati suficiente.
Cand omul este tanar organismul este foarte eficient. Dar, pe masura ce inainteaza in varsta capacitatea de a produce enzime in cantitati suficiente scade drastic iar procesele regenerative nu mai pot fi sustinute.
Poporul care nu cunoste ce este boala se afla la granita dintre Pakistan si India. Aici oamenii ajung sa traiasca in medie pana la varsta de 110-120 ani, cea ce este obisnuit pentru ei. Hunzii s-au asezat intr-o zona greu accesibila, unde se unesc 3 sisteme muntoase: Hymalaya, Karakorum si Hindukusch. Daca ei traiesc atat de mult, mai au nevoie de doctori si medicamente? Secretul longevitatii este aparent simplu, insa fenomenul comunitatii Hunza nu pote fi explicat de oamenii de stiinta?! Urmare a descoperirilor facute din cartea BIOLOGIE CELULARA SI MOLECULARA fara pompa ionica Na+ - K+, noi ne putem explica cauza multor boli si de aceea credem ca pentru medicina alternativa nu exista boala incurabila atunci cand nu este prea tarziu.
Cand Dumnezeu a lasat boala, a lasat si leacurile care o pot vindeca.
"Exista o solutie cand geamul este pesnit, o alta solutie cand geamul este crapat, si nici o solutie cand geamul este tandari. Aveti grija ca geamul sanatatii Dvs. sa nu devina tandari inainte de 100 de ani ." - ing. VALERIU POPA