Diabetul si alimentatia

Omul s-a hranit, in principal, cu produse de origine vegetala (plante, fructe, legume, seminte, cereale, etc.) si cu produse de origine animala (peste, carne, oua).

Stilul de viata s-a modificat radical in ultimii 30-40 de ani pentru ca in alimentatia omului au aparut produse care le-au inlocuit pe cele naturale cu produse de origine vegetala crescute fortat, modificate genetic si apoi prelucrate termic de om.

Īn zilele noastre oamenii au inlocuit alimentele naturale cu zahar, biscuiti, ciocolata, creme artificiale si altele prelucrate termic.

Stitul de viata bazat pe consumul produselor rafinate si prelucrate termic, care sunt produse nocive organismului uman, de regula afecteaza mecanismele de activare si represie genetica, ritmul de copiere genetica si feedback negativ al caii metabolice.

Obezitatea si ficatul gras conduc la aparitia diabetului. Actul de digestie la alimentele prelucrate termic este mai scurt in pauza dintre mese. Aceastea induc variatii mai mari ale glicemiei.Pentru mai multe detalii revedeti articolul: Ficat gras

Insulina produsa de pancreas variaza tot timpul atunci cand alimentele sunt prelucrate termic si au un IG ridicat.

Insulina este un hormon polipeptidic format din 51 de aminoacizi dispusi in doua lanturi: unul alcatuit din 20 de aminoacizi, iar altul din 31 de aminoacizi legati prin punti sulfhidrice. Acesta este principalul hormon hipoglicemiant cunoscut, si faciliteaza intrarea glucozei in celula musculara si adipocit.

Deficienta in sinteza insulinei duce la diabet zaharat.

Īn aceasta boala se contureaza doua forme principale:

- diabetul insulinodependent al tanarului;

- diabetul insulinodependent al adultului.

Īn primul caz este vorba de o deficienta absoluta in insulina, fiind o boala genetica.

Īn al doilea caz materialul genetic este sanatos dar este vorba de o deficienta relativa in insulina, deoarece pancreasul produce o cantitate suficienta (chiar mai mare decat normalul) de insulina.

Pentru explicarea diabetului zaharat sunt incriminati mai multi factori:

- copierea genetica defectuoasa datorita mutatiilor induse de variatiile mari ale glicemiei;

- structura anormala a insulinei precum si modificari in conformatia si numarul receptorilor insulinici.

Toate acestea fac ca actiunea asupra patrunderii glucozei in celula periferica (indeosebi in cea musculara) sa fie defectuoasa. Tocmai de aceea, in perioada tratarii diabetului, trebuie sa invingem boala cu un regim alimentar adecvat, bazat pe alimente neprelucrate termic si pe suplimente alimentare.

De asemenea in schema regimului alimentar sunt mentionate si ingredientele ce stau la baza brevetului de inventie nr. 105651B1 (pulbere obtinuta din plante)


Diabetul poate fi vindecat intre 30 si 90 de zile

Diabetul zaharat de tip 2 poate fi vindecat chiar in 30 de zile desi este o boala metabolica extrem de complicata. Veti vedea o transformare incredibila in numai o saptamana si asta trecand de la mancarea cu alimente preparate termic bogata in proteine si grasimi animale cu un nivel scazut de fibre, cu mult zahar catre mancarea organica si suplimente. Pe planeta Pamant exista un sanatoriu unde bolnavii de diabet sunt tratati prin dieta si plante cu potential ridicat de regenerare a intregului pancreas. Un lucru pe care il veti invata despre hrana vie este ca aceasta alimentatie functioneaza cel mai bine. Cea mai mare grije este sa nu se intre intr-un soc insulinic. Lucrurile se vor misca foarte repede iar regimul alimentar contine procedurile de verificare a glicemiei pana la stabilizarea acesteia la valori normale.

Important de stiut este ca in diabetul de tip 2 nu se cunoaste momentul de debut al neuropatiei diabetice. Neuropatia diabetica este o complicatie ce poate fi considerata a fi una microvasculara. Mai exact, leziunile metabolice afecteaza vasele mici care hranesc nervii periferici. Cu cat acesti nervi sunt mai lungi (de exemplu nervii de la membrele inferioare, care pleaca de la coloana vertebrala si ajung pana la varful degetelor de la picioare), cu atat riscul sa fie afectate este mai mare si de aceea neuropatia diabetica apare la picioare.

Tratamentul care se face in diabetul de tip 2 nu ajuta la consumul glucozei de catre musculatura striata si din cauza dezechilibrului metabolic apare o patrundere a glucozei excesive din mediu extracelar in celulele nervoase.

Expunerea la glucoza a nervilor induce tulburari metabolice. Fara consumul glucozei si de catre musculatura striata glicemia nu poate fi retinuta in limite normale in faza diabetului de tip 2. In diabet, doar tratamentul cu insulina este singurul care se apropie cat de cat de normal. In perioada tratarii diabetului de tip 2 cu medicamente este foarte greu ca bolnavul sa ramana echilibrat, nici cu hiperglicemie, nici cu hipoglicemie.

Neuropatia diabetica se caracterizeaza prin: senzatie constanta de sete si consum mare de apa , scadere in greutate, astemie, dureri dese si parestezi la nivelul picioarelor mai ales pe timpul noptii, furnicaturi, senzatie de rece, de deget mort, senzatie de picior inghetat.

Leziunile neuropatice sunt in mare parte ireversibile. Deci, in momentul in care apar foarte greu dispar sau mai cedeaza. De obicei se agraveaza.

De aceea este foarte importanta vindecarea diabetului inainte de aparitia acestor leziuni neuropatice avand in vedere ca este posibila chiar si regenerarea celulelor beta prin nutritie in diabetul de tip 1. Cercetari experimentale efectuate la Cluj au demonstrat inca din 2001 ! - ca insulele Langerhans din pancreas si celulele care il formeaza se refac. DUPA 3 LUNI DE TRATAMENT NATURAL CU SUPLIMENTE, INTREG PANCREASUL SE REFACE.(exista dovezi!)

Datorita unui raspuns mai mult decat satisfacator la intrebarea
-Cine face alegerea genelor care se exprima pentru a realiza fenotipul observat?
-Cum se realizeaza diferentierea si care sunt procesele intime prin care se actioneaza?

Putem afirma ca regenerarea prin nutritie a celulelor Beta in diabetul insulinodependent este posibila pana la punctul la care nu mai are nevoie de insulina.

Acest gen de alimentatie normalizeaza reglajul genetic pe termen lung si genereaza o structura normala a insulinei (revedeti noua schema a programelor genetice).

Majoritatea oamenilor nu au realizat ca aproape pentru fiecare boala, greu de vindecat, exista un loc pe globul Pamantesc, unde acea boala nici macar nu a aparut.

In India, unde sunt peste un miliard de oameni, aproape nimeni nu sufera de diabet.

Tratament naturist pentru persoane cu venituri mici si avans 50% din cat se negociaza convenabil ambelor parti. Merita sa traiasca si sa se bucure de viata acela care in fiecare clipa stie sa lupte pentru ea.Autovindecarea prin dieta o ofer gratuit si daca doreste scris, atunci plateste !