Cancerul si alimentatia

Orice tip de cancer se poate vindecat intre 2 si 16 saptamani prin dieta si suplimente

Tratamentul lucreaza selectiv si nu ataca tesuturi si organe sanatoase. De-a lungul timpului, diferiti specialisti au aplicat-o cu o mare rata de succes.

Generalitati despre cancer

Formarea tesuturilor si a organelor este rezultatul activitatii programate si a existentei unor procese secventiale precis coordonate de gene. Activarea sau represia genelor sunt efecte ale interactiunii nucleo-citoplamei cu mediul extracelular prin fenomenul osmotic.

Proliferarea celulara si ciclul celular sunt procese complexe, care necesita exprimarea corecta a numeroase gene si modificari specifice ale produsilor acestora.

Majoritatea tumorilor iau nastere in tesuturile cu proliferare continua sau in tesuturi in care a fost indusa proliferarea, cum este cazul cancerului la san

Factorul cauzal poate fi un agent fizic, chimic sau predispozitie genetica in sensul ca ne lipsesc genele pentru a putea transforma glucoza in acid ascorbic, acest fapt fiind in stransa legatura cu alimentatia.

O substanta ca acidul ascorbic, care reduce direct citocromul C in lantul respirator, afecteaza serios eficienta fosforilarii oxidative si, implicit, ciclul celular. Perturbarea ciclului celular urmat de o lungire a acestuia in perioada de crestere va conduce la schimbarea programului genetic.

In aceste circumstante pentru explicarea procesului de transformare maligna nu mai pot fi acceptate cele doua teorii:
- teoria mutagenica - considera mutatia somatica ca mod primordial de alterare a informatiei genetice;
- teoria non-mutagenica - considera transformarea maligna consecinta diferentierii anormale si aberante a celulei datorita modificarilor exprimarii genetice.

Metabolismul bazal
factor de autonomie functionala in cancer

Celula canceroasa este o celula ovoida gigant!!!. Aceasta depaseste suprafata medie de 500 µ2, iar tulburarile metabolismului bazal in cancer trebuie apreciate in functie de suprafata celulara.

Tulburarile metabolismului bazal in cancer, trebuie apreciate in functie de suprafata de membrana in care transportul transmembranar va fi proportional cu suprafata pe unitatea de timp.

Urmare a acestui fapt: celula initiala ce apartine altui organ sau tesut se transforma intr-o celula maligna ce a capatat caracteristici fenotipice noi si o autonomie in capacitatea de a se divide.

Conditia necesara cresterii si diviziunii celulare, este ca pH-ul a fie mentiunut cu ajutorul K+ la valori optime de care depind principalelel mecanisme de activare si represie a genelor dupa ce programul genetic a devenit stabil, ireversibil si foarte specific, ceeea ce se si intampla.

Iata de ce pompa ionica Na+ - K+ a fost o sursa de erori in toata cercetarea stiintifica medicala.

Tin sa multumesc Academiei de Stiinte Medicale Bucuresti pentru cele doua referate stiintifice.

Citat din carte "Biologie Celulara si Moleculara fara pompa ionica Na+ - K+"

Simptome generale de cancer

Cancerul este un proces multistadial care are la baza modificari in care reglarea transcriptiei necesita exprimarea corecta a numeroase gene si modificari specifice ale produsilor acestora. Cancerul poate evolua pana la stadiu 4 cand are determinari secundare in creier, oase, rinichi, ficat si alte zone fara niciun simptom.

Ce manifestari ne duc cu gandul la cancer

- tuse care nu inceteaza;
- frisoane, pneumonie repetata;
- tulburari la urinat, de defecatie si de tranzit intestinal;
- scaderea in greutate fara sa existe o cura de slabire;
- diverse manifestari renale.

La femei, cel mai frecvent este cancerul de san dupa menopauza, urmat de cancerul de col uterin si cel de uter. La barbati, cea mai mare frecventa o are cancerul de plamani, urmat de cancerul de stomac si de prostata.

De ce, in China, femeile nu fac cancer la san?

Oricine a intrat in contact cu cancerul de san stie ca exista mai multi factori de risc:
- dereglare hormonala, mai ales, dupa menopauza;
- acumularea unor dereglari genetice odata cu varsta cauzate de o alimentatie nenaturista si dezechilibrata;
- menstruatia timpurie, menopauza cu debut intarziat;
- predispozitie genetica.

Putem controla toti factori de risc, facand simple schimbari in alimentatie. Regimul alimentar de tratare a cancerului trebuie sa fie o subnutritie controlata prin deficit de proteine si limitata in timp potrivit scopului ales (42-63 zile), ocazie cu care dispare si cauza bolii.

In China, doar o femeie din 10 000 moare din aceasta boala, comparativ cu una din 12 in Anglia si, mai grav, una din 10 in tarile occidentale.

Diferenta intre China si tarile din Occident este data de alimentatia care suplineste mult mai bine factorul genetic.

In Hong Kong, care este puternic urbanizat, rata cancerului de san este de doar 34 din 10000 de femei, fiind foarte mica in comparatie cu cea din Occident.

Cand cei din Orient adopta un stil de alimentatie occidental cu multe proteine si, mai ales, lactate care contin factori de crestere, factorul genetic scapa de sub control. Cancerul de san in China este numit "boala femeilor bogate".

De asemenea, conform statisticilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, numarul barbatilor cu cancer de prostata in China este neglijabil, de numai 0,5 la 100 000. In Anglia si Scotia, numarul este de 70 de ori mai mare.

In China, medicina oficiala recomanda tratarea oricarei boli pe cale naturala, cu regimuri alimentare si, abia in ultima instanta, alopat.

Cate spitale trebuia sa construiasca China pentru a trata alopat bolnavi, la o populatie de 1,5 miliarde de locuitori?

Leonard Coldwell, este un medic cunoscut pentru succesele lui in vindecarea cancerului, a sindromului de oboseala cronica si a altor afectiunii legate de stres.

De-a lungul carierei sale, Dr. Coldwell a vindecat cca. 35.000 de pacienti bolnavi de cancer, statisticile dovedesc o rata de succes de 92.3%.

Doctorul Coldwell si alti doctori cu experienta de peste 20 de ani stiu ca orice cancer se poate vindeca intre 2 si 16 saptamani.

Domnia sa sustine ca aceasta boala se poate vindeca si instantaneu, fenomen cunoscut ca vindecare spontana

Descoperindu-si inclinatia la o varsta tanara, Dr. Coldwell si-a vindecat propia mama de hepatita, ciroza si cancer la ficat, o relizarea apoape imposibila, avand in vedere ca mamei sale i se pusese diagnosticul de boala in stadiul terminal, spunandu-i-se ca mai are 6 luni de trait. Astazi, 42 de ani mai tarziu, ea este inca in viata si intr-o perfecta stare de sanatate.

Dieta si suprimentele recomandate de dansul se regasesc in regimul alimentar cu suplimente pe care il recomand.

Avand in vedere cele doua lucruri descoperite de mine schimbarea programului genetic si autonomia functionala in cancer, acum intelegem cum poate fi distrusa celula canceroasa prin hipertermie. Suplimentele alimentare asociate unui regim alimentar specific asigura declansarea fenomenului de hipertermie. Aceste suplimente sunt necasare in metabolismul calciului si al altor minerale. Suplimentul folosit are un efect antioxidant puternic, fiind curatator al radicalului liber O2 si al derivatilor lui in exces.

Sediul fosforilari oxidative, este mitocondria, organic celular in care organizarea structurala si dispozitia enzimelor lantului respirator permit transferul energiei alimentelor. Hipercatabolismul proteic constituie aspectul fiziopatologic care pregateste trecerea de la starea functionala la starea lezionala intr-un regim alimentar controlat prin deficit de proteine si aminoacizi esentiali, ficatul fiind organul decisiv in mentinerea unui fond de aminoacizi scazuti in sange. La nivelul celulei canceroase are loc o mobilizare a rezervelor de glucide si lipide in scop energogen si o exagerare a anabolismului proteic. In starile de subnutritie controlate prin deficit de proteine, regimul alimentar trebuie sa fie bogat in enzime, baze si potasiu cu multe saruri minerale.

Pacientul trebuie sa se implice efectiv in procesul de vindecare, atitudinea pasiva, pretentia ca miracolul vindecarii sa vina numai de la procedura naturista in sine fara a se trece de la frica sau teama la o dorinta de insanatosire va fi de natura sa determine intarzierea vindecari, sau chiar neobtinerea ei.

Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, in Europa intre anii 1970 - 2005, a dovedit fara drept de apel ca fructele si legumele crude previn aparitia cancerului.

A fost primul studiu combinat cu prevalari de sange si ADN in banci biologice pentru cercetarea indicilor nutritionali.

Ideea generala care s-a desprins la Congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare cat si un model alimentar preventiv.

Echilibrul caloric necesar corpului omenesc se realizeaza prin cel putin patruzeci de substante nutritive diferite: aminoacizi esentiali, vitamine, minerale, acizi grasi si o cantitate de glucide.

In cancer, regimul alimentar nu este altceva decat o subnutritie controlata prin deficit de proteine si limitata in timp (45 de zile) potrivit scopului ales. Cu ajutorul unui regim alimentar bine stabilit se ajunge la o imunitate capabila sa distruga celula canceroasa dupa ce sa declansat trecerea de la starea functionala la starea lezionala. De asemenea este foarte importanta distrugerea celulelor canceroase prin hipertermie cu suplimentele alimentare. Specialisti cunosc ca celulele canceroase nu consuma cantitati normale de oxigen pentru a forma apa si bioxid de carbon. Ori regimul alimentar si suplimentele conduc la distrugerea celulelor canceroase si prin hipertermie.

Subnutritia poate fi clasificata: deficit caloric, avitaminoza, deficit proteic sau aminoacizi esentiali si carente minerale. Specificul acestui regim urmareste ca prin alterarea structurilor proteice sa declanseze trecerea de la starea functionala la starea lezionala. Astfel se ajunge la o vindecare mai rapida decat printr-un tratament medicamentos.

Dimpotriva, chimio-terapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere, dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din madua spinarii, tractul gastro-intestinal, etc.

Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp, arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la disparitia cauzei.

Tratamentul dietetic se adopta in functie de starea biologica a fiecarui bolnav si nu este o cura de infometare.

Cancerul se vindeca chiar in metastaza avansata. In acest fel nu mai este nevoie sa se recurga la operatie, chimioterapie sau radioterapie.

Este o adevarata operatie fara cutit pe care o executa sangele omului. Orice tumoare este devorata in decurs de 42 de zile. Desi in acest timp veti slabi circa 5 Kg, va veti simti foarte bine.


Cancerul si prostata la barbati

Prostata reprezinta o glanda a sistemului reproductiv masculin, de forma unei castane, situata imediat sub vezica urinara si care are rolul de a sprijini capacitatea de reproducere prin secretia unui lichid care inglobeaza spermatogeneza si le accelereaza motilitatea.

Toti barbatii sunt expusi riscului de afectiuni ale prostatei, avand in vedere ca toti sunt purtatori de prostata.

Printre simptomele care pot da de gol aceasta afectiune, amintim: urinare nocturna frecventa, jet urinar slab si intrerupt, senzatie de golire.

Simptome care trebuie sa ne dea de gandit

- durere la urinare sau ejaculare, febra, frisoane, nevoie urgenta de a urina, miros si culoare ciudata a urinei;

- prostatita inflamatie sau infectie a prostatei, frecventa in randul barbatilor tineri sau de varsta mijlocie;

- cancerul de prostata cel mai comun tip de cancer in randul barbatilor.

Simptomele enumerate sunt cauzate de:

- arteroscleroza care, la varsta inaintata, are caracter generalizat. Se stie ca vasele de sange la tinerete sunt elastice si permit o mica dilatare transversala perpediculara pe directia de deplasare a sangelui. Inaintand in varsta, structura vaselor de sange se modifica si devin rigide adica suna ca sticla.

- alimentatia nesanatoasa si dezechilibrata, plus toxinele alimentare, sta la baza proceselor degenerative.

- puterea de regenerare si supravietuire a celulelor depinde de circa 40 de substante care trebuie luate din alimente.

- calitatea partenerului si ritmicitatea actului sexual.

Rezultatele sunt spectaculoase cu revenire potentei, regenerarea fiind posibila doar prin nutritie sustinuta de actiunea complexa a unor plante consacrate.

Tratament naturist pentru persoane cu venituri mici si avans 50% din cat se negociaza convenabil ambelor parti. Merita sa traiasca si sa se bucure de viata acela care in fiecare clipa stie sa lupte pentru ea. Autovindecarea prin dieta o ofer gratuit si daca doreste scris, atunci plateste !